Terug naar homepagina van Kok en Klok stalinrichtingen
#Bedrijfsprofiel Kok en Klok stalinrichtingen
#Oplossingen voor kalverstalinrichtingen
#Gerealiseerde projecten
#Contactinformatie Kok en Klok

Groepshuisvesting met speenvoedering

Kalverstalinrichting uitgevoerd als groepshuisvesting met speenvoederingGroepshuisvesting met speenvoedering is een alternatief voor kalverhouders die minder tijd willen besteden aan het voeren van de kalveren.

Het voeren van de kalveren bij deze kalverstalinrichting vindt plaats m.b.v. computergestuurde voersystemen. Hierdoor kan de kalverhouder meer aandacht geven aan het controleren en verzorgen van de veestapel en is men minder gebonden aan vaste tijden dat men bij de kalveren aanwezig moet zijn.

Het computergestuurde voersysteem zorgt ervoor dat elk kalf een individueel in te stellen hoeveelheid voer krijgt. De groepshuisvestingen zijn hiervoor uit te rusten met melk- en ruwvoerstations. Bijkomend voordeel van deze inrichting is dat er compacter gebouwd kan worden. Verder is dit type kalverstalinrichting wat betreft investering interessant vanwege het beperkte gebruik van stalen hekwerk delen.
Kalverstalinrichting voor rosé vleesvee <> Kalverstalinrichting voor witvlees kalveren <> Groepshuisvesting met speenvoedering